Poniedziałek 28.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem i szynką wędzoną, bukiet warzyw 2

II ŚNIADANIE

Marchewka do pochrupania, jogurt

OBIAD

Placki ziemniaczane z twarożkiem i szczypiorkiem, szklanka mleka

ZUPA

Domowa z natką pietruszki

Wtorek 29.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki owsiane z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem i pastą z makreli, jajka, bukiet warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Chrupki, owoce

OBIAD

Pieczeń rzymska z ziemniakami i koperkiem, mizeria, woda do picia 6

ZUPA

Kalafiorowa z kaszą manną i koperkiem 6

Środa 30.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Rogal maślany z masłem, jogurt naturalny z truskawkami, kosz warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Jogurt, owoc

OBIAD

Ryba pieczona z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty młodej, marchwi i koperku, oliwa z oliwek, woda do picia 4

ZUPA

Szczawiowa z jajkiem 3 6

Czwartek 01.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Wolne

II ŚNIADANIE

Wolne

OBIAD

Wolne

ZUPA

Wolne

Piątek 02.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Szklanka mleka, kanapki mieszane, bukiet warzyw

II ŚNIADANIE

Wafle

OBIAD

Mix pierogów

ZUPA

Wielowarzywna 1 6

Poniedziałek 05.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata owocowa słodzona miodem, z cytryną, imbirem, bułka kajzerka z masłem i serem żółtym, talerz warzyw 2 6 

ŚNIADANIE II

Jogurt, chipsy jabłkowe

OBIAD

Paluszki rybne z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty, marchwi, groszku zielonego, woda do picia 4

ZUPA

Żurek z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki

Wtorek 06.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki orkiszowe z mlekiem i bakaliami, pieczywo mieszane z masłem i dżemem, kosz warzyw 6 2

ŚNIADANIE II

Ciasteczka, cząstki owoców

OBIAD

Pulpet drobiowy w sosie pieczeniowym z kaszą jęczmienną, sałata masłowa ze szczypiorkiem i rzodkiewką, woda do picia

ZUPA

Koperkowa z ziemniakami

Środa 07.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół: Bułka wieloziarnista z masłem, szklanka mleka, kabanosy, owsianka z bakaliami, owocami na jogurcie, mozzarella, jajko na twardo, bukiet warzyw 2 6

ŚNIADANIE II

Chrupki kukurydziane, mus warzywno - owocowy

OBIAD

Kluski leniwe z polewą maślaną, surówka z marchwi, jabłka i rodzynek, szklanka mleka 2 6

ZUPA

Krupnik na rosole z ziemniakami i koperkiem
Czwartek 08.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Kakao słodzone miodem, bułka grahamka z pastą tuńczyka, jajka, ogórka kiszonego, bukiet warzyw 2 6 4

ŚNIADANIE II

Cząstki owoców

OBIAD

Kurczak pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z pomidorów i cebulki w sosie jogurtowym, woda do picia 

ZUPA 

Paprykowa z grzankami i natką pietruszki
Piątek 09.05.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki jęczmienne na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem i pastą drobiowo - warzywną, talerz warzyw 2 6 12 

ŚNIADANIE II 

Jogurt, owoc 6

OBIAD

Makaron razowy z mięsem i bakłażanem w sosie pomidorowym, ogórek zielony, woda do picia

ZUPA

Kapuśniak po litewski z ziemniakami i koperkiem

14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:

  1. SELER,
  2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
  3. JAJKA,
  4. RYBY,
  5. ŁUBIN,
  6. MLEKO,
  7. MIĘCZAKI,
  8. MUSZTARDA,
  9. ORZECHY ZIEMNE,
  10. ZIARNO SEZAMU,
  11. SKORUPIAKI,
  12. SOJA,
  13. ORZECHY,
  14. DWUTLENEK SIARKI.